Avokádós-banános gluténmentes sajttorta recept

Avokádos gluténmentes sajttorta

Alap esetben nem szükséges gluténmentesen táplálkoznunk, hacsak nem vagyunk gluténérzékenyek.

Egyrészt szerettem volna az ő kedvükben járni, egy különleges, és finom recepttel, másrészt én is kíváncsi voltam, milyen íz hatást érhetek el ezekkel a reform lisztekkel. Imádok kísérletezni, számomra a sütés-főzés kikapcsolódás, amiben kiélhetem a kreativitásom, úgy hogy nem fogtam vissza magam; találtam egy remek avokádós alapreceptet, és mivel már készítettem hagyományos darált keksz alapú citromos sajttortát, bátran mertem pár újdonságot hozzátenni, és a két különböző receptet összekombinálni.

Próbáljátok ki, szerintem a kép magáért beszél!

A recept:

Az alaphoz:
– 250 g gesztenyeliszt
– 250 g kókuszliszt
– 1 ek. fahéj
– 2 csipet só
– 150 g margarin
A krémhez:
– 1 db fagyasztott banán
– 1 db avokádó
– 500 ml (Hulala) habtejszín
– 250 mg Mascarpone
Keverjük össze a száraz hozzávalókat

A vajat olvasszuk fel, kicsit hadjuk kihűlni, és adjuk az alaphoz.

Dolgozzuk össze, majd lapogassuk a tortaformába úgy, hogy a forma oldalára is jusson belőle. Érdemes a forma aljára sütőpapírt tenni, így tálalásnál könnyen át tudjuk majd tenni a tortatálra a sütit.

Toljuk be a sütőbe, és 180 fokon süssük 15-20 percig.

Miután ráöntöttük a krémet 2-3 órára hűtőbe tesszük. Aki szeretné, pár óra múlva díszítheti fagyasztott gyümölcsökkel, banán szeletekkel, és matcha porral, ahogy itt is látjátok.

Krém
A habtejszínt felverjük, majd simára keverjük sajtkrémmel.
Az avokádót meghámozzuk, és a fagyasztott banánnal leturmixoljuk, majd beleforgatjuk a krémbe.
Az egészet adagoljuk rá az alapra, és simítsuk el a tetejét. Majd tegyük a hűtőbe.

Gluténmentes sajttorta recept

Amennyiben pedig egészséges étrendre van szükséged, bátran vedd fel velem a kapcsolatot!